29 januari

sökte jobb på aftonbladet idag... Jag kommer typ vara livrädd att titta min mail de närmaste dagarna/veckorna :s

och det är typ det enda jag har och säga.. eller jo! Bloggen kommer snart.. om typ en vecka kanske, ingå i ett skolarbete heheh. Då kommer jag säkert uppdatera lite mer ;D

Kvällsmys

Katten myser bredvid mig på min (blöta) handduk och handbollen är på! Är ganska säker på att de förlorar men whatever!

24 januari

Tjo! Sitter hemma och väntar på att tiden ska gå, ska vara på nwt (en lokaltidning) 13.55 för att gå på studiebesök med textkommunikationen (: Har inte varit där sen typ... fyran eller femman haha! men idag ska vi få reda på mer om webben, inte om alla maskiner och såntdär. Så det kanske blir intressant. Hoppas det i alla fall.

Min lärare i textkom. var på guldbaggen igår också, den fuskisen! Hoppas hon har något roligt att berätta om det, haha.

Bussen går 13.21... vad fasiken ska jag göra tills dess?


The Help - Review



En film baserad på boken med samma namn (Niceville på svenska) som är skriven av Kathryn Sockett. Handlar om en sociotetstjej bestämmer sig för att skriva en bok om hembiträdena i Jackson, Mississippi under 1960-talet.

Jag hade inte mycket förväntningar på den här filmen, inte så mycket som jag skulle kunna ha då Emma Stone, som spelar huvudpersonen Eugenia "Skeeter" Phelan, har blivit en av mina favorit skådespelare. Handlingen var bra och den visade tydligt om hur det verkligen var för hembiträdena under 60-talet, det var roligt och se att det var mer ur deras synvinkel, samtidigt som det också visade hur sociotet personerna betedde sig mot varandra samt deras hembiträde.

Filmen hade mycket drama, och det var många gånger jag ville gråta. Jag kan säga att det brast för mig i slutet. Men det var också väldigt mycket humor. Octavia Spencer, som spelade hembiträdet Minny Jackson, gjorde ett väldigt bra jobb med sin karaktär och var den som enligt mig var den roligaste i hela filmen.

Jag gillade också att det nästan bara var kvinnor i hela filmen, männen var inte med i många scener. Och var de med var det i max fem minuter. För att vara ärlig minns jag bara två män..
Därför fick man också en bättre syn på hur kvinnorna hade det på den tiden.

I övrigt gillade jag den otroligt mycket! Jag säger såhär: SE DEN!

decisions, decisions....



RSS 2.0